8 ПРИЧИНИ, ПОРАДИ КОИТО ПРИМЕСИТЕ ПРОНИКВАТ В ЛИЦЕТО ВИ (+СЪВЕТИ)


8 ПРИЧИНИ, ПОРАДИ КОИТО ПРИМЕСИТЕ ПРОНИКВАТ В ЛИЦЕТО ВИ (+СЪВЕТИ)

 

 

Няма нищо по -досадно от това да се събудите и изведнъж да имате пъпки и примеси по цялото лице. Откъде изведнъж идват тези примеси?

8 най-чести причини 

1. Дехидратация

Примесите могат да дойдат от дехидратация. Много е важно кожата ви да има добър баланс на влага. Влагата гарантира, че слоевете на кожата ви остават неповредени. По този начин епидермисът може да продължи да изпълнява правилно задачата си. Това гарантира, че клетките на кожата, които се натрупват по повърхността на кожата, не са лесно раздразнени и възпалени. По този начин предотвратявате появата на пъпки.

Ако имате естествено суха кожа, много е важно да добавите допълнителна влага към кожата си. Това може да стане, като добавите хидратиращ овлажнител към ежедневието си.

Съвети

Като се има предвид общото значение на добрия баланс на течности за всички функции на тялото и особено за кожните слоеве, най -добре е да останете хидратирани и следователно да пиете възможно най -малко кофеин и следователно без кафе, но много вода!

2. Лоши продукти за грим

Всички знаем, че винаги трябва да сваляме грима си от лицето вечер преди лягане. Но дори и тогава гримът все още може да причини петна. Ето защо е много важно да изберете некомедогенни продукти. (Комедогенно означава склонността на вещество или продукт да запушва мастните жлези, причинявайки акне или изостряйки съществуващото акне.)

Не всеки реагира еднакво на определени съставки. Например кокосовото масло е известен комедоген, когато идва във високи дози. Тази съставка е в много продукти, но често минимална, така че не може да навреди.

Съвети

Искате ли да избегнете неочаквани примеси? Потърсете продукт с надпис „некомедогенен“. Или можете да си купите продукти, обозначени с „кожа, склонна към акне“, тъй като това обикновено е същото наименование.

3. Недостатъчен сън

Един от най-добрите подаръци, които можете да си направите, е пълноценен сън (7-8 часа). Можете да мислите за това като за „нулиране“ на цялото тяло. Защото всички системи в тялото ви се отпускат и клетките ви се регенерират. Така че, достатъчното сън определено ще се отрази на лицето ви, не само защото предотвратявате тъмните кръгове под очите си, но и защото предотвратява появата на огнища по лицето ви. Сънят намалява нивата на стрес и по този начин предотвратява свръхпроизводството на кортизол, хормон, който от своя страна кара тялото да произвежда излишен себум. Като спите достатъчно, поддържате порите си чисти.

Тъй като клетките ви се регенерират и възстановяват през нощта, също е много важно да имате добра вечерна рутина. Не забравяйте да използвате добър нощен крем!

4. Стрес

Стресът е една от най -честите причини за акне. Стресът кара тялото да произвежда твърде много кортизол и други хормони в отговор и тези хормони причиняват свръхпроизводството на себум в кожата. Докато себумът е важен за поддържане на кожата хидратирана и млада, излишъкът бързо ще запуши порите. (Иронията на всичко това е, че самото акне може да бъде много стресиращо, така че акнето може да продължи по -дълго през порочния кръг.)

Така че, ако сте имали много стресиращи дни, не е изненадващо, че изведнъж се събуждате с пъпки.

Съвети

Поддържайте ниско ниво на стрес. Отпускайте се от време на време! Отделете малко време за себе си, като нанесете хубава маска и вдигнете краката нагоре!

5. Хранене

Ако изведнъж страдате от примеси в лицето си, това може да е свързано с това, което сте яли тази седмица. Възможно е кожата ви да реагира негативно на определени храни, като млечни продукти или въглехидрати. Това обаче често е генетично обусловено, тъй като всеки човек има различна толерантност към тези продукти. Също така захарта и въглехидратите. Това повишава нивата на глюкоза в кръвта, което от своя страна може да повиши нивата на тестостерон и други хормони в кръвта.

Знаете какво могат да направят хиперактивните хормони за кожата, затова се опитайте да намалите храните с прекомерна захар, както и зърнени храни като хляб, десерти, зърнени храни, закуски и тестени изделия, приготвени с бяло брашно.

6. Твърде много почистване

Почистването на лицето твърде често върви ръка за ръка с дехидратация.  Всичко в тялото ви работи много умно и почти можете да го сравните с машина. Такава е и кожата ви. Кожата ви се регулира, произвеждайки само толкова себум, колкото е необходимо, за да остане здрава, хидратирана и млада.

Ако мием кожата си твърде много, тя става суха. Това води до мъртва кожа и от своя страна причинява свръхпроизводство на себум. Изведнъж произвеждате твърде много себум, който виждате като мазна кожа и веднага почиствате отново. Става цикъл, прекалено сух и след това прекалено мазен, без да се намери постоянен ритъм.

7. Използване на продукти за коса

Повечето продукти за грижа за кожата не са комедогенни. Това означава, че те са формулирани със съставки, които не причиняват комедони, известни още като пробиви.

Продуктите за коса, от друга страна, не се произвеждат със същото внимание. И защо биха били те? Те са направени за вашата коса, а не за кожата ви. Но в горещ ден или след тренировка или дълъг работен ден продуктът може да започне да се стича по лицето ви с потта ви. Едва ли някога го забелязвате, но винаги се случва. Понякога изведнъж забелязвате, когато си вържете косата и изведнъж виждате всички пъпки.

Съвети

Най -доброто, което можете да направите срещу този проблем, е или да не поставяте никакви продукти в косата си, или редовно да минавате лицето си с почистващ гел.

8. Сменяйте редовно калъфката си

Както казахме в точка 3  сънят е важен в битката срещу замърсяването на лицето. Но достатъчното сън носи много срещи с възглавницата ви. Всички примеси и друга мръсотия, която се натрупва, докато спите, или все още е на лицето ви от предишния ден, остава в калъфката за възглавници и след това се втрива в малките ви пори. Което от своя страна води до блокиране на порите.

Така че перете калъфките си за възглавници всяка седмица и не забравяйте да измиете лицето си и да изплакнете косата си от всички продукти и мазнини, преди да нагласите главата си върху възглавницата си и да заспите. За предпочитане дори два пъти седмично.Плащане

ПРОДУКТА НЕ Е НАЛИЧЕН В МОМЕНТА


Попитайте наш консултант за алтернатива