Как да предпазите кожата си от слънцето


Ако още не сте включили слънцезащитния крем в своята рутинна програма за красота, започнете. UV лъчите могат да доведат до ранно стареене, рак на кожата и много други. Така че винаги е добра идея да използвате продуктите си за красота заедно със слънцезащитни продукти. Но може би се чудите: кой е най-добрият начин да защитя кожата си от увреждане от слънцето? И кой слънцезащитен крем да използвам? Прочетете, за да разберете.

Първи приоритет: облекло, блокиращо ултравиолетовите лъчи

Първо, първо се уверете, че носите подходящото облекло. И под правилно, имаме предвид, имайте предвид фактора за защита от ултравиолетови лъчи (SPF): мярка за това колко изцяло даден облекло може да предотврати слънчево изгаряне. SPF в идеалния случай трябва да бъде поне 15, но може да достигне до SPF50 +..

Ако очаквате висока експозиция около лицето, ушите и шията, носете широкопола шапка. Хората със светла кожа трябва да помислят да се прикриват още повече, особено когато се мотаят около плажа или други зони с висока експозиция. Снегът отразява много ултравиолетови лъчи, така че дори и да сте изключително толерантни към студа, не забравяйте да се покриете, когато сте на това ски пътуване или се забавлявате през зимната страна на чудесата.

Направете слънцезащитните продукти част от ежедневната си рутинна красота

Все повече и повече продукти за красота - фон дьо тен и грундове за грим например - са формулирани със слънцезащитни фактори (SPF). Тези продукти трябва да се използват заедно със слънцезащитни продукти за засилване на анти-UV ефектите върху кожата ви.

За щастие се отдалечаваме от дните, когато нанасянето на слънцезащитни продукти означаваше прекомерно варовито избелване и странни миризми. Днес много слънцезащитни продукти осигуряват силна UV защита, без да влияят на тена ви.

В: Кога е най-доброто време за използване на слънцезащитни продукти?

 Пролетта бележи началото на рязък скок на UV лъчението, дори когато температурата е ниска. В същото време кожата ви има ниски нива на меланин, за да се предпази. Така че вземете някои превантивни мерки, като започнете слънцезащитен режим рано.

В: Как да избера подходящия слънцезащитен крем?

Помислете къде живеете, какво планирате да правите и обкръжението си, когато избирате слънцезащитен крем. Ще го използвате ли за текущи ежедневни дейности? Или почивка на плажа? Различните слънцезащитни продукти обикновено имат комбинация от различни слънцезащитни агенти. Затова не забравяйте да изберете слънцезащитен продукт с по-ниски нива на SPF или PA, ако експозицията е ниска, и по-високи, ако очаквате да висите на слънце през целия ден.

В: Кой е най-добрият начин за използване на слънцезащитни продукти?

Не се притеснявайте да нанасяте слънцезащитни продукти, но и не прекалявайте. Покрийте всяка част от тялото си, която смятате, че може да бъде изложена на UV лъчи, не само лицето. Стигнете до зони като шията, рамото и горната част на гърдите. Имайте предвид, че изпотяването може да доведе до бързо износване на слънцезащитните продукти през летните месеци, така че кандидатствайте отново, ако е необходимо.

В: Кой е най-добрият начин да премахна слънцезащитния крем от кожата си?

Слънцезащитният крем трябва да се прилага сутрин и да се отстранява вечер, същия ден. Направете цялостно почистване, за да премахнете всичко. Ако използвате основи за грим и фон дьо тен с UV защита, използвайте метода на двойно почистване , за да осигурите пълно премахване.

Какво означават SPF и PA?

SPF означава слънцезащитен фактор, докато PA означава защитни способности. И двамата показват колко силен е продуктът за намаляване на UV ефектите.

SPF предпазва от UV-B лъчи. Колкото по-висок е факторът, толкова по-силна е защитата.

- SPF 15 - допуска 1/15 до вашата кожа - Защитава кожата на 93%

- SPF 30 - допуска 1/30 до вашата кожа - Защитава кожата на 96.7%

- SPF 40 - допуска 1/40 до вашата кожа - Защитава кожата на 97.5%

- SPF 50+ - допуска 1/30 до вашата кожа - Защитава кожата на 98%

Ако планирате да плувате, използвайте водоустойчив тип.

PA показва силата на защита срещу UV-A радиация. Знакът плюс показва колко силен е той, а не число. Колкото повече знаци плюс виждате (максимум три знака плюс), толкова по-силна е защитата срещу UV-A.



Плащане

ПРОДУКТА НЕ Е НАЛИЧЕН В МОМЕНТА


Попитайте наш консултант за алтернатива