Съвети в борбата с целулита


Природни лекарства за целулит

СЪВЕТИ В БОРБАТА С ЦЕЛУЛИТА.

На много жени им се налага да се справят с този проблем: целулит или така наречената ''портокалова кожа''. За това обаче са необходими дисциплина и постоянство, за да се държи целулитът под контрол.

Целулитът се образува главно по бедрата, седалището и ръцете. Видът и интензивността на целулита зависи от няколко фактора. Истинската причина жените да имат целулит е, защото тяхната съединителна тъкан е успоредна, докато тази на мъжете е под формата на мрежа. Поради тази причина мъжете страдат по-рядко от този проблем.

Също така жените имат двойно повече мастни клетки. Когато тези клетки се увеличат, те притискат слабите тъкани и стават видими като трапчинки.

Лошото хранене и липсата на физическа активност също имат неблагоприятен ефект.

И така...как да се отървем от ''портокаловата кожа''. 

Има различни начини да се отървете от целулита. Може да се борите активно с него в райони,в които вече съществува, или можете да се опитате да предотвратите появата му.

Масажи:

Добър масаж в засегнатата област, насърчава циркулацията в тъканите и стимулира метаболизма, което помага за намаляване на целулита.

Кремове:

Натуралната козметика в комбинация с други мерки е много ефективна.

Контрастни душове:

Промените в температурата във водата насърчават притока на кръв и стимулират циркулацията. По този начин се намалява задържането на течности. Важно е винаги да завършвате душа със студена вода.

Лимфният дренаж също помага в борбата с целулита, тъй като понякога това е причината за образуването на ''портокалова кожа''.

Утайка от кафе:

Ако обичате да пиете кафе, не изхвърляйте утайката. Можете да ги използвате за борба с целулита, като масажирате засегнатите места под душа в продължение на поне 10 минути.

Картофи:

Тези грудки също могат да помогнат, ако поставите тънки филийки върху засегнатите области. Завийте с памучна кърпа и оставете поне 15 минути. Тази процедура стимулира метаболизма.

Магданоз:

Накълцайте количество, еквивалентно на супена лъжица, залейте с вряла вода и оставете да почине 5 минути. Пийте по една чаша дневно в продължение на не повече от две седмици. Магданозът помага да се освободи тялото от задържаните течности.

Предотвратяване

Вода:

Основно изискване за стегната кожа е достатъчният прием на течности. Така че, ако искате да избегнете този проблем, не забравяйте да пиете поне 2-3 литра на ден. Захарта има отрицателен ефект, затова се препоръчва да я избягвате доколкото е възможно .

Диета:

Намалете захарта, солта и мазнините и избягвайте алкохола, тъй като всички тези продукти благоприятстват задържането на мазнини и вода в кожата, което благоприятства появата на целулит. Диетата, богата на плодове, зеленчуци, риба и фибри е от съществено значение. Адекватният прием на витамин С също помага за борба с появата на досаден целулит.

Спорт:

Движението е вашият съюзник срещу целулита. Най-добре е да смесите кардио тренировка със силова тренировка. Плуването, бягането и колоезденето са спортове, които укрепват мускулите на най-засегнатите части на тялото. Тази комбинация ще укрепи мускулите и тъканите ви и ще бъде основното условие, за да не се появи този проблем.

 

За да бъдете най-ефективни в борбата с целулита, най-важното е да комбинирате различни мерки. По този начин можете да се отървете от този проблем и да получите най-добри резултати!Плащане

ПРОДУКТА НЕ Е НАЛИЧЕН В МОМЕНТА


Попитайте наш консултант за алтернатива