Японски масаж на лицето - луксозно спа лечение у дома


Японски масаж на лицето - луксозно спа лечение у дома

Японските жени са открили, че ежедневната рутинна грижа за кожата може да поддържа неостаряваща, стегната кожа с дефиниция и блясък - плюс допълнителната полза от спокоен ум.
 
Доказано е, че редовната рутинна грижа за кожата с нежен масаж подобрява тена, усъвършенства текстурата на кожата и прочиства кожата от излишни примеси. Такива ползи могат да бъдат постигнати само ако масажът се извършва по определен начин. Не пропускайте да следвате това ръководство стъпка по стъпка, за да извлечете максимума от масажа на лицето си.

 

Основни техники за масаж

1. Вървете с движението на потока - масаж

Перфектен масаж на лицето трябва да се провежда в хармония с естествения поток на мускулите. Разбирането на мускулите ви с движенията подобрява общите ползи от масажа.

2. Променлива чувствителност - Масажно налягане

Натискът, прилаган при масаж, трябва да се регулира до ниво, което да се чувства комфортно. Модулирайте налягането според различните нива на чувствителност на частите на лицето си. Деликатната кожа около очите изисква по-малко натиск от другите части на лицето. Чувствайте се свободни да упражнявате повече натиск върху бузите и контурите на лицето.

3. Почувствайте пулса си - Масажна скорост

Вземете най-добрите предимства на кръвообращението, като приспособите скоростта на масажа си към сърдечната честота. Синхронизирайте се с пулса си.  

 

Причини за избягване на масаж

Избягвайте масажа при следните условия:

  • Когато се чувствате физически изтощени
  • Когато кожата ви е възпалена след продължително излагане на ултравиолетови лъчи
  • Не масажирайте части от кожата с акне или циреи, особено при възпаление или нагнояване.
  • Когато имате треска
  • Когато имате кожни обриви
  • Избягвайте да масажирате зони с порязвания, рани или натъртвания.  

Извършване на масажа

1. Използвайте масажен крем

Масажният крем улеснява движението в свободна форма и предотвратява нежеланото триене на кожата.

2. График за масаж

Не е необходимо да масажирате лицето си всеки ден. Честотата на Вашия масаж на лицето трябва да съответства на състоянието на кожата Ви. Започнете с масажи два пъти седмично. Ако кожата ви стане твърде суха или започне да се бели, намалете масажа си. Опитайте се да намерите идеалното темпо за вашата кожа, като масажирате по-нежно или раздалечавате вашите масажни сесии.

Основен масаж стъпка по стъпка

Този основен масаж е лесен за овладяване. Масажирайте плавно с нежни движения и старателно преминете от челото надолу до дъното на врата. След като изпълните стъпки от 1 до 7, повторете стъпките в области, които смятате, че се нуждаят от допълнително специално внимание.

Подготовка

След почистване на лицето внимателно измийте с кърпа останалата вода по кожата. Вземете количество масажен крем с размер на орех (около 3 g или 2,5 см в диаметър), затоплете го между дланите на двете ръце и го масажирайте върху лицето.

Стъпки за масаж

под2

1. Вземете цялото си лице с дланите, за да нанесете крема.

под3

2. Масажирайте със спирални движения от центъра на лицето навън към слепоочията.
Съвет: Синхронизирайте движенията си с пулса си!

под4

3. Плъзнете пръстите навън от моста на носа, за да масажирате горните клепачи. Плъзнете пръстите навън по дъга, сякаш изглаждате фините линии в ъглите на очите за долните клепачи. Завършете, като се плъзнете надолу към страните на бузите.
Съвет: Бъдете нежни! Тези петна са особено деликатни.  

под5

4. Плъзнете пръстите си надолу по моста на носа. Сега внимателно преместете пръстите си нагоре и надолу по ноздрите. Около устата масажирайте над и под устните на свой ред, плъзгайки пръстите от центъра навън.
Съвет: Опитайте се да повдигнете ъглите на устата, когато работите върху долната устна.

под6

5. За бузите се движете по спирала от линията на челюстта нагоре към слепоочията.
Съвет:   Не прилагайте прекалено голям натиск!

под7

6. Сложете цялото си лице в двете ръце. След това плъзнете ръцете си навън към дъното на ушите.
Съвет: Завършете с лек натиск с пръсти в долната част на ушите.

под8

7. Погладете тила надолу към гърдите.
Накрая избършете крема с кърпичка или го изплакнете с хладка вода.

Подмладяване - Ефекти от масажа

Ползите от тази първокласна техника за самомасаж са безкрайни. Не само, че получавате естествен лифтинг на кожата с намалена подпухналост, но тонизираните лицеви мускули, по-добрият кръвен поток и по-здравите кръвоносни съдове са сред ефектите.
 
Около тридесет мускула са свързани заедно под кожата на лицето и главата. Мускулният стрес, причинен от разширяване и свиване на ежедневни действия като ядене, усмивка или намръщени очи, може да разгърне енергията ви и да доведе до натрупване на токсини.Плащане

ПРОДУКТА НЕ Е НАЛИЧЕН В МОМЕНТА


Попитайте наш консултант за алтернатива